Потребителски вход

Запомни ме

Botevgrad.com

Местни » Честит първи учебен ден

Честит първи учебен ден

Вашата оценка:
* * * * * (0)
Добави Свали

Клипове в категория Местни (Всички)

Информация
Качил: petar68 Видяно: 2316 пъти Времетраене: 01:28
Дата: 15.09.08, 20:43 Категория: Местни
Честит първи учебен ден
Коментари
#1 Guest , 16.09.08, 21:25 (преди 16 години)
Аватар Защо още от самото начало на учебната година,учителите в с.Врачеш започнаха да си придават важности спрямо учениците от малцинството.Доколкото знам от тази година,абсолютно на всички ученици се полагат безплатни учебници.Защо тогава "др".Денкинска не дава същите учебници на децата от ромски произход.Защо някаква млада госпожа по МУЗИКА ще третира децата като "келеши'и т.н.Ако така продължава, по добре да светнем по високо стоящите инстанции в Министерството на науката и образованието за това ,което става във Врачещ.
#2 Guest , 16.09.08, 21:40 (преди 16 години)
Аватар

ПЛАН ЗА ДЕЙНОСТТА

НА ЦЕНТЪР ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНА ИНТЕГРАЦИЯ НА ДЕЦАТА И УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЕТНИЧЕСКИТЕ МАЛЦИНСТВА ЗА 2007 г.



Едногодишният план е разработен въз основа на приета от Министерския съвет „Тригодишна програма за дейността на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, приета с РМС № 256/23.04.07 год. и на чл. 4, ал.2 от ПУДОР на ЦОИДУЕМ. Дейностите, залегнали в едногодишния план се базират на стратегическите цели, заложени в Стратегията за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.



С настоящия план се предвижда постигане на ефективност и ефикасност в изпълнение политиката на образователна интеграция, като се осигури целенасоченост и концентрация на финансирането. В тази връзка основна задача на Центъра ще бъде да мобилизира и акумулира ресурсите на различните донори, като осигури необходимото допълващо финансиране от републиканския бюджет.



През 2007 г. Центърът ще работи в две основни направления:



1. Привличане на средства извън държавния бюджет за реализиране и подкрепа на проекти.

2. Финансиране на проекти от Центъра.



Разработването на проектите ще се подчинява на следните цели и приоритети:



1. Гарантиране на равен достъп до качествено образование на децата и учениците от етническите малцинства;

2. Съхраняване и развиване на културната идентичност на децата и учениците от етническите малцинства;

3. Създаване на предпоставки за успешна социализация на децата и младите хора от етническите малцинства;

4. Поощряване на взаимното опознаване на децата и учениците от етническите малцинства и създаване на атмосфера на взаимно уважение, толерантност и разбирателство.



Приоритет в работата на Центъра през 2007 г. ще бъде разработването, подкрепата и финансирането на проекти за образователна интеграция по програмите на Ромския образователен фонд и Оперативна програма „Развитие на човешки ресурси 2007-2013”. В тази връзка през 2007 г. Центърът ще започне поетапно разработване на Национален проект за образователна интеграция за децата и учениците от етническите малцинства. За постигане на целите си Центърът предвижда да ползва услугите на външни консултанти.



Отчетността, наблюдението и оценката на дейността на Центъра ще се осъществява съгласно чл. 22 от ПУДОР на ЦОИДУЕМ.



Не бъдете анонимен, използвайте акаунта си
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
:D :) :( :o: :shock: :conf: 8) :lol: :x :P :uups: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :balkan1: :balkan2: :balkan3: :bc: :vbc: