Потребителски вход

Запомни ме

Botevgrad.com

Местни » Строителството на депото в Трудовец няма да започне..

Строителството на депото в Трудовец няма да започне преди да се изяснени всички сигнали за допуснати нарушения

Вашата оценка:
* * * * * (5)
Добави

Клипове в категория Местни (Всички)

Информация
Качил: petar68 Видяно: 3022 пъти Времетраене: 02:07
Дата: 19.06.09, 20:19 Категория: Местни
Строителството на депото в Трудовец няма да започне преди да се изяснени всички сигнали за допуснати нарушения
Коментари
#1 Guest , 20.06.09, 00:38 (преди 15 години)
Аватар аз мисля че ни затварят очите за известно време но призпвавам жителите на ботевградска община да несе предават
#2 Guest , 20.06.09, 06:46 (преди 15 години)
Аватар Трудовчани,

Това спиране е дело на Цветан Коцев и Цанко Маринов, но наистина е временно.

Трябва да продължим при проверките, които следват, защото в името на далаверата Гого пак ще изкара, че всичко е наред!!!
#3 Guest , 20.06.09, 14:39 (преди 15 години)
Аватар Надявам се да се направят всички неоходими проверки относно законността на бъдещото депо. И човек неспециалист знае, че депонирането на боклук в почти най-ниската част на затворена котловина/а в случая нашата е не просто затворена, а подобна на чаша за коняк/ подлага живеешите на това място на непрекъснато обгазяване. А какво ще се случи с водите? Още по-важно какво ще се случи със здравето на нашите деца? Това е много сериозен въпрос и считам, че би било престъпление да се отминава, та дори да става на въпрос за милиони.

Ничии устни гаранции не могат да успокоят хората. Ничие "авторитетно" присъствие не е в състояние да измести страха. Това е така, защото след нас са децата ни, а ние какво им завещаваме? Изобщо тези, които са уж стопаните на общината, знаят ли на какво ще обрекат следващите поколения? В най-населената част на котловината, в ниската част на котловината, на плодороден терен, ще правят богреби на боклук! АБСУРД!

Просто си мисля, че доверието на хората е предадено. Мисля си, че някои трябва да си заминават. Ако тази дивотия не престане, мнозина ще си търсят нов дом. Мъчно ми е, но аз също не бих отглеждала децата си тук.
#4 Guest , 21.06.09, 10:59 (преди 15 години)
Аватар Чувствам, че масово хората, които се протестират срещу построяването на депото и представа си нямат как функционира то. Първо, какви са тия глупости за подпочвени води?! Такива няма в този район. Хората са си направили изчисленията. И освен това се използва специална, как да кажа, настилка на дъното на изкопите, която не позволява преминаването на боклук под каквато и да е форма в почвата отдолу. Второ, за миризмата. Абе вие хора знаете ли в момента ситуацията каква е?! По цели денонощия да не можеш да си отвориш прозореца защото сметището гори и вонята във въздуха е непоносима. Ако не умрем от обгазяването, то ще се задушим от застоялия въздух в собствените си жилища, след като не можем да си отворим прозорците. Освен това, драги, има огромна разлика между депо и сметище. А тези, които протестират, отидете до монтана и се запознайте отблизо с това какво представлява едно депо, и не си мислете, че някой би ни финансирал (говоря за ЕС), ако проекта не спазва европейските критерии...Така че, седнете си на задните части и си използвайте сивото вещество по предназначение, вместо само да ръсите глупости и да се чудите кой в какво да обвините...
#5 Guest , 21.06.09, 13:38 (преди 15 години)
Аватар apa ti N4 ili kmete na selo dupka sa fani na rabota vmesto da sedi6 pred kompa . Намига
#6 Guest , 21.06.09, 13:42 (преди 15 години)
Аватар aa i nainakraq stiga ni obejdava 4e da sabirame bokluka na selqnite ot pravec i etropole i 6te si jiveem s orlite.nakraq celoto selo 6te si dokara kofite s bokluka pred tvoita ka6ta . sme6nik Намига Много щастлив
#7 Guest , 22.06.09, 08:54 (преди 15 години)
Аватар И какво за Монтана? Монтана е с различна геогравска характеристика от Ботевградска котловиа! Монтана е отворена поне от две страни. В Монтана депото е на по-отдалечено и по-високо място.

Освен това, уважаеми #4, какво ще ни кажеш за онези отровни газове, които не се усещат, но вредят непоправими, вдишвани непрестанно, на организма. Знаеш ли колко е живота на всички онези високотехнологични съоражения, които уж ще се използват в депото? Още нещо, сегашното сметище вони ужасно, осебено ако е запалено с предумисъл, но гниенето на боклука на този етап става с участието на кислород, а в едно депо кислород няма. Не съм експерт, но човек може да понаучи някои неща, когато чете! Ако считаш, че мястото на депото е тук, то ти или не живееш в тази котловина, или си от пряко заинтересованите да има депо. Или пък те е страх, защото си приближен на управниците!
#8 Guest , 22.06.09, 09:41 (преди 15 години)
Аватар Трябва да се извикат компетентни хора по тези въпроси. А такива са малко в България, да не говорим за Ботевград. Не може да се пробутват остарели методи за сметосъбиране, започнати отпреди около 8 години. Това не е ли същото като да си купиш автомобил - модел от преди 8 години. Не е ли разумно да се намери най- подходящия начин за решение на сметосъбирането, вместо депа, които са вече забранени в света и им изтича срока за прилагане като такива. На всички е ясно че депото е източник на вредни емисии - подземни и надземни, както и се оказа избрано върху неподходящ терен. Не е ли възможно да се проучи как и какво строят за тази цел европейските страни ,Япония и т.н. Защо не си извадим главата от пясъка и да погледнем по- развитите страни как постъпват в такива случай. Въпросът трябва да се реши от компетентни хора и да се изолира от политически намеси.
#9 Guest , 22.06.09, 13:25 (преди 15 години)
Аватар здравейте в отговор към номер 4 за депото мога да кажа,че наистина нерегламентираното сметище което е в момента е много вредно,но построяването на депо е напълно погрешно за мен.Този проект е от 8 години представете си .Технологията за строеж на депа вече е много стара и не се строй в Европа.Известно е че от юли не може да се кандидатства за строеж на депа от еврофондовете.Там се изграждат заводи за пълна преработка на боклуците и на практика не се замърсява околната среда.Такъв завод може да се изгради дори там където е планирано.Въпросът е защо Общината не е подала документи за завод по новата технология а иска да строй депо.И да не казват че няма да отпуснат еврофондовете.А това дето го казва кметът,че "паралелно" ще прави и заводче е несъстоятелно,като знаем че документите за депото 8 години ги правиха.Друг е въпросът,че едва ли са спазени законовите разстояния за строеж на депото от жилищни сгради,което доказва и временното му спиране за проверка от министъра.За това носят отговорност тези който са изготвяли документите в Общината.
Не бъдете анонимен, използвайте акаунта си
Моля, спазвайте добрия тон и не използвайте нецензурни и обидни изрази!
* Съгласно българското законодателство, botevgrad.com е длъжен да съхранява, и да предоставя на компетентните органи, при поискване, данни за публикации и коментари, поместени на страниците на сайта!
:D :) :( :o: :shock: :conf: 8) :lol: :x :P :uups: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :balkan1: :balkan2: :balkan3: :bc: :vbc: